Over

Half Deens, half Nederlands, volbloed literatuur en filosofie. Hier lees je recensies, stukken over literatuur, filosofie en (nieuwe) media – en vind je ook mijn persoonlijke blog, dat teruggaat tot 2008.

In juni 2017 verscheen mijn essaybundel Zwemmen in de oceaan: Berichten uit een postdigitale wereld bij De Bezige Bij. Daarin staat ook het essay waarmee ik in juni 2015 de Jan Hanlo Essay Prijs Klein won: Een kleine biologische banaan: fonofilia in 12 scènes. In 2018 verscheen de Engelse bundel Shadowbook: Writing Through the Digital 2014-2018 bij INC, ter gelegenheid van mijn verblijf in het Van Doesburghuis in Parijs.

Sinds juni 2012 werk ik voor de Hogeschool van Amsterdam, waar ik onderzoek doe bij het Instituut voor Netwerkcultuur en lesgeef bij de minor Filosofie in een Postdigitale Wereld. Daarnaast schrijf ik essays en recensies, onder meer voor De Groene Amsterdammer, Athenaeum, rekto:verso en De Gids. Sinds 2015 ben ik redacteur bij De Nieuwe Garde, platform voor aanstormende essayisten.

Eerder (2005) verscheen Memento, de bloemlezing met nagelaten vertalingen van mijn vader Gerard Rasch, die ik samenstelde en inleidde.

Ik ben ook te vinden op Twitter, LinkedIn, Last.fm – contact opnemen mag altijd. Een agenda van (voorbije) optredens en activiteiten vind je hier.