Muziekjaar 2013

1. Unknown Mortal Orchestra – II

Het allermooiste en meest grijs gedraaide album van het jaar. (En twee keer live gezien, wat niet veel indruk maakte. Soms betekent dat dat je de plaat dan ook niet meer draait, maar in dit geval boeit het me niet.)

2. Kanye West – Yeezus

Ontbijten in Parijs met mijn naam- en Bier met Boekengenoot – hurry up with my damn croissants!

3. Thee Oh Sees – Floating Coffin 
Niet hun allerbeste, maar ik kocht de plaat op vinyl en liet hem signeren na het fenomenale optreden op Le Guess Who Mayday. Als een kanon, vanaf het eerste liedje:

4. Deerhunter – Monomania

Ik ben niet zo van de teksten, maar dit is een uitzondering.

5. en 6. Savages en Black Angels Best Kept Secret
Het uitverkoren festival dit jaar was het nieuwe Best Kept Secret. Niet geheel overtuigend. De (afsluitende) headliners waren meest van het soort dat mijn dag als een soufflé in elkaar laat zakken. Als je dan ook nog eens niet ergens een laatste dansje kunt doen, blijft een wat suffe nasmaak over. Toch heb ik me goed vermaakt hoor, stampvoetend op The Black Angels en met de punkdames Savages. Silence Yourself is sowieso een noemenswaardig album.

7. en 8. Over punkdames gesproken. Twee van de leukste optredens van dit jaar vonden plaats in kraakhol ACU (of all places), tijdens Le Guess Who.

Allereerst: ZZZs in ACU

Dan de band die ook nog eens een heel lekker album afleverde met de vreemde (stomme) titel Champagne Holocaust: Fat White Family. Nummer (met kerstbel):

9. Growlers – Hung at Heart

Gewoon een fijn bandje met een leuke plaat.

10. Fuzz – Fuzz

Geen Ty Segall in de lijst?! Wel Ty Segall in de lijst.

Alles en nog meer in een lijstje:


Geplaatst

in

door

Tags: